Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Привітали ювілярку

Дата: 13.04.2021 11:05
Кількість переглядів: 689

Цілих 95 літ накувала сива зозуля цієї весни жительці Томашполя Євдокії Іванівні Мізерії. Народилася вона в с. Олександрівка в селянській родині. Тут пройшли її  роки, які увібрали і голодне дитинство, коли страшний голодомор 1932 – 1933 років чатував на людські життя по всій подільській землі, і нелегкі воєнні та післявоєнні, коли підлітком довелося разом з ровесниками, жінками та стариками піднімати рідне село, налагоджувати мирне життя. Праці дівчина не боялася, тож коли запропонували роботу на радгоспівській молочно-товарній фермі, з радістю погодилася. 

   І так з першого дня багато років трудилася дояркою. Що то за робота – знає кожен у селі: раненько вставати, бо на ферму не спізнишся. Там чекали її підопічні корівки, яких доглядала, плекала, любила і які  такою  довірою і ласкою та ще  гарними надоями відповідали Євдокії Іванівні. А доглядати треба було тричі на день та робити ( чистити, доїти, носити корми) все вручну. То вже пізніше з’явилися на фермі механізація, доїльні апарати. І так немало-небагато – аж 40 років трудилася жінка  на одному місці. В людей заслужила повагу і шану, а від держави – медаль «Ветеран праці». 
  Що ж до особистого життя, то й тут проявилися її доброта, сердечність і людяність. Одружилася з вдівцем, пішла на троє діток, до яких горнулася серцем і душею. 33 роки прожили з чоловіком, вивели дітей в люди – і розлетілися вони, мов пташенята, з батьківського дому – гніздечка. Живуть нині далеко: Тюмень, Москва… Після смерті чоловіка забрала стареньку до себе сестра з родиною. Отак і живе Євдокія Іванівна серед рідних людей, які зігрівають її своєю любов’ю і турботою.
 А в день народження завітали до Євдокії Іванівни шановні гості - селищний голова Валерій Немировський та начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму селищної ради Ігор Ярош, щоб привітати ювілярку, вручити їй пам’ятний подарунок. І набажали їй ще багато років життя та міцного здоров’я.

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь