Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

В рамках Президентської програми «Велике будівництво» завершено першу чергу реконструкції приймального відділення КНП «Жмеринська ЦРЛ», включаючи діагностичний блок

Дата: 01.04.2021 08:48
Кількість переглядів: 774

Реалізація вказаного проекту стала можливою завдяки програмі Президента України EMERGENCY-2020, яка відноситься до Національної програми «Велике будівництво». Програма передбачає облаштування приймальних відділень опорних лікарень у єдиному стандарті – від добору кольору до розташування кімнат. Усі лікарні матимуть відповідний перелік обладнання, що має забезпечити доступність усіх медичних послуг. Головна мета проекту – створити комфортні для пацієнта умови.

Про завершення 1 черги будівництва приймального відділення КНП «Жмеринська ЦРЛ» розповів Голова ОДА Сергій Борзов, зокрема зазначивши: «У відділенні проведено заміну всіх інженерних систем, зокрема опалення, водопостачання та водовідведення, електрика, вентиляція. Розведено систему медичних газів у приміщеннях, обладнано пожежну сигналізацію. Відремонтовано приміщення всередині лікарні з урахуванням норм і потреб для маломобільних груп населення, обладнано рецепцію, приміщення для встановлення обладнання КТ, УЗД та рентген кабінет. Нині облаштовується під’їзд для «швидкої» та проводиться благоустрій території».

До слова, в Жмеринській ЦРЛ ліжковий фонд складає 225 ліжок, з них 35 терапевтичних, 40 кардіологічних, по 5 інфекційних дорослих і дитячих, 21 хірургічних, 15 травматологічних та ін.

Загальна кошторисна вартість будівництва 21794,825 тис. грн. 1 черга – 13618,66 тис. грн.,2 черга – 7806,78 тис. грн. У 2020 році профінансовано 8899,85 тис. грн., з них державний бюджет – 8368,89 тис. грн., місцевий бюджет – 530,96 тис. грн. Освоєно – 8526,00 тис. грн.

«Будівельні роботи на об’єкті завершуються, готовність 1-шої черги 100%.Ще наприкінці 2020 року отримано обладнання для кабінету КТ , яке вже змонтовано. 16 березня отримано обладнання УЗД та рентген, яке буде встановлено в квітні цього року. Оновлене відділення дасть змогу забезпечити швидке реагування на невідкладні стани, проводити якісну діагностику та, за необхідності,  проводити швидку госпіталізацію пацієнтів», - підкреслив Сергій Борзов.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь