Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Рокам ніколи пам’яті не стерти

Дата: 16.03.2021 13:51
Кількість переглядів: 777

Сьогодні, 16 березня, минає 77 років з того часу, як над Томашпільщиною засяяло сонце миру і свободи. Безжальне колесо другої світової війни, яке нещадно плюндрувало наш край протягом 32 місяців з 21 червня 1941 року, залишило по собі розруху і безліч людських жертв. Весна визволення 1944 року принесла врешті на цю багатостраждальну землю мир і право на вільне життя.

У 77-ому річницю визволення Томашпільщини від німецько-фашистських загарбників селищний голова Валерій Немировський, його заступники Віталій Годний та Іван Німерчук, начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму Ігор Ярош, працівники селищної ради, воїни – АТОвці взяли участь в урочистому покладанні квітів до Меморіалу Слави в Томашполі. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у другій світовій війні земляків та воїнів, які померли від ран, отриманих в боях при визволенні селища і сіл Томашпільщини і поклали квіти до підніжжя пам’ятника.
Сьогодні Томашпілля живе і з вдячністю пам’ятає про тих, хто не повернувся з тієї жорстокої війни, пам’ятає про те, що у всі часи найвищою цінністю було і залишається людське життя.
Ніхто не забутий, на порох ніхто не згорів;
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть…
І поки є пам'ять в людей і живуть матері,
Допоки й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.


До 77-ої річниці  визволення Томашпільщини від німецько – фашистських загарбників у читальному залі Публічної бібліотеки селищної ради розгорнуто книжкову виставку «Тихі зорі  вічної пам’яті». Тематичні виставки до цієї дати представлені і у сільських філіях Публічної бібліотеки

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь