Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Стрітення Господнє: визначний день радості, свято зустрічі людства з Богом

Дата: 15.02.2021 08:31
Кількість переглядів: 383

 Відзначають його  і православні, і католики на 40-ий день після Різдва Христового. У перекладі з церковнослов’янської мови слово «Стрітення» означає «Зустріч». Але йдеться в ньому не про звичайну зустріч, а про подію важливу, увічнену в Євангелії від Луки.
… На 40-ий день після народження Ісуса Христа батьки принесли Його до храму, де й зустрівся старець Симеон з Немовлям, якого чекав багато років. Симеон був при храмі перекладачем Святого Письма з єврейської мови на грецьку. В одному з передбачень Писання, де мовилося про те, що непорочна діва народить дитину, Симеон засумнівався і зібрався виправити помилку, замінивши слово «діва» на «жінка». Та в цей момент до нього з’явився ангел, оголосивши, що пророцтво насправді правильне, і зазначив, що Симеон не помре до тих пір, поки не переконається в цьому, особисто побачивши напророчене немовля.
 За переказами Симеону довелося  чекати цього 300 років. Аж поки прийшли до храму Марія і Йосип з маленьким Ісусом. Старець узяв Немовля на руки і промовив: «…Нині відпускаєш раба Твого, Владико, за словом Твоїм, з миром, бо бачили очі мої спасіння Твоє, яке Ти приготував перед лицем усіх народів, світло для просвітління язичників і славу народу Твого , Ізраїля». Того дня відбулася радісна зустріч усього людства з Богом, подія, що засвідчила високу місію, яку Бог поклав на  Ісуса Христа.
 Шановні жителі Томашпільської територіальної громади!
Вітаю вас з величним святом – Стрітенням Господнім. Бажаю всім Божого благословення, розради і підбадьорення.  Нехай  сьогодні в кожного в душі лунає радісний дзвін, сповіщаючи, що ми перебуваємо під захистом вищих сил, хай на життєвих дорогах вам зустрічаються тільки хороші люди,  в родинах завжди буде любов, здоров’я і достаток. Нехай скрізь і всюди з вами  буде Господь!
 Томашпільський селищний голова   Валерій Немировський

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь