Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Вакцинація від COVID-19 проходитиме добровільно та безкоштовно!

Дата: 12.02.2021 15:06
Кількість переглядів: 389

У лютому Україна отримає 117 тис. доз мРНК вакцини американського виробництва від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX. Вона відразу буде розподілена для вакцинації працівників лікарень, у яких надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Протягом першого півріччя Україна також зможе отримати від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford у межах COVAX.

Наразі в Україні планують використовувати вакцини таких виробників:

  • Pfizer/BioNTech

Перші постачання вакцини Pfizer/BioNTech розпочинаються в лютому 2021 року. Ці вакцини Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX. Вакцина Pfizer/BioNTech має попередньо оприлюднену інформацію про ефективність на рівні 95% у захисті від COVID-19 для людей з 16 років. Вакцину Pfizer/BioNTech включено ВООЗ до реєстру засобів для використання в надзвичайних ситуаціях. Її схвалено для застосування в США, ЄС, Великій Британіх, Канаді. Зараз триває процес підготовки документів до реєстрації Pfizer в Україні.

  • Sinovac Biotech

Перша партія вакцини Sinovac Biotech буде поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації у Китаї, США, Великій Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канаді, Ізраїлі, Індії, Мексиці, Бразилії або ж за централізованою процедурою реєстрації Європейського Союзу. 10 лютого 2021 компанія Sinovac подала заявку про державну реєстрацію в Україні вакцини проти COVID-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування.

  • AstraZeneca

Україна отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника AstraZeneca у розмірі від 2,2 до 3,7 мільйонів доз у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, ведуться перемовини про закупівлю вакцини AstraZeneca за кошти державного бюджету напряму у виробників.

AstraZeneca оприлюднили попередню інформацію про ефективність на рівні 70% у захисті від COVID-19 для людей від 18 років. Вакцина від AstraZeneca отримала екстрене схвалення для застосування у Великій Британії, Європейському союзі та Індії.

  • Novavax

Вакцина від американської компанії Novavax перебуває на фінальній стадії III фази клінічних випробувань. Виробник планує подавати документи до Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) для затвердження екстреного використання в I кварталі 2021 року. Попередньо заявлена ефективність становить 89%.

Вакцинація від COVID-19 в Україні буде відбуватися добровільно та безоплатно.

На Вінниччині питання підготовки до вакцинації знаходиться під особистим контролем Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова. За словами очільника області, статистика по захворюваності в області на COVID-19 досить сумна.  На сьогодні область знаходиться на 22-му місці за рівнем захворюваності. «Було відчуття, що загалом по Україні знижується захворюваність, але два тижні тому почався приріст, а у Вінницькій області збільшується смертність. Завантаженість ліжок хворими на COVID-19  в 25 опорних лікарнях знаходилася на рівні 42,4%. Зайнятих ліжок з підведеним киснем – 26,9%. «На кисневі» зараз 614 вінничан. Лише при завантажені ліжок на 50% і більше - розгортатимемо додаткові. Дефіциту кисню немає. У Вінницькій області рівень забезпеченості киснем сягає 95%. Це великий показник. І це у кількості не просто два-три концентратори чи централізований кисень – це велика кількість точок, які ми підключили. Але…COVID-19 не подоланий – потрібно готуватися до вакцинації.  Наголошую: добровільної та безкоштовної!»»,- зазначає голова ОДА.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь