Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Дню соборності України присвячено

Дата: 21.01.2021 11:40
Кількість переглядів: 445

22 січня 1919 року – день ухвали Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Саме того зимового дня в золотоверхому Києві під перегук дзвонів Святої Софії було ухвалено рішення про об'єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу. Цій події присвячено книжкову виставку  «Сила великої Злуки», що оформлена у читальній залі Томашпільської бібліотеки для дорослих. Представлені на ній  твори дають змогу кожному небайдужому до долі України громадянину поглибити свої знання з  історії виникнення свята Соборності, виховувати в собі патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики, викликати інтерес до вивчення історії України. 


  У першому розділі «На шляху до Соборної України» представлена література, яка висвітлює ідеї побудови української самостійної соборної держави. Це твори Михайла Максимовича «В пошуках омріяної України» і  Михайла Грушевського «Хто такі українці і чого вони хочуть?», збірники «Українська нація: шлях до самовизначення», «Україна. Хронологія розвитку. Імперська доба»  Другий розділ «Ідейні провідники української соборності» знайомить з літературою, яка розповідає про славетних синів українського народу, які боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну соборну українську державу. Інтерес читача викличуть книга  «Діячі Української Центральної ради», автори Верстюк В., Осташко Т., історичні нариси «Історичні постаті України»,  «Братня навала». Війни Росії проти України з ХІІ по ХХІ ст.ст.». Запрошуємо всіх, кому не байдужа наша історія, до бібліотеки ознайомитися з книжковою виставкою. Подібні виставки під гаслом «В єдності - сила» діють в усіх філіях публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради.

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь