Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2020 08:57
Кількість переглядів: 589

З 1998 року 1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей, згідно з Указом Президента №568/98 від 30 травня 1998 року. В цей день ми відзначаємо свято радості та надії водночас і тих, хто завжди поруч з ними, хто піклується і допомагає твердо стати на ноги, – батьків, вихователів, вчителів, наставників. Саме на дітей ми покладаємо наші сподівання на краще майбутнє, в дітях ми бачимо запоруку нашого особистого щастя та здійснення мрій. Цей день - нагадування  дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб  діти росли здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленими справами. 


Поліпшення системи охорони здоров’я маленьких жителів нашої об’єднаної територіальної громади, захист їхніх прав та інтересів постійно знаходяться в центрі нашої уваги.
Так, забезпечуються права дітей на шкільну та позашкільну освіту. Успіхів у навчанні та творчих, спортивних здобутків діти громади досягли протягом минулого навчального 2019-2020 років. Серед призерів ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад 2019-2020 начального років є 23 учні НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія», 2- Антонівської, 3-Пилипи-Борівської, 9 – Рожнятівської та 2 – Раківської шкіл, 8 з загальної кількості  яких пройшли до ІІІ етапу. Нещодавно перемогою та призовими місцями увінчалась участь вихованців зразкового ансамблю танцю «Шарм» Томашпільського Будинку дитячої творчості (керівник Мирослава Олійник) у Міжнародному багатожанровому творчому інтернет-фестивалі-конкурсі «ZIRKA» - «Парад зірок - 2020» у місті Краків, Польща.
Не залишаються поза увагою умови проживання та виховання дітей в багатодітних родинах, яких налічується близько 140 на території об’єднаної громади. Ведеться облік сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах. Спеціалістами селищної ради здійснюється супровід таких родин, постійний моніторинг умов проживання дітей.
На звання матері-героїні за виховання п’яти дітей подано Камінську Вікторію Михайлівну, що проживає в селі Ракова.
В умовах карантину увага до родин, де виховуються діти, приділялась особливо пильно. Саме, за рахунок небайдужих благодійників тим сім’ям, що на час карантину опинився в скруті, було надано продуктові набори. 
З метою реалізації на території ОТГ державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, попередження вчиненню дітьми правопорушень на останній 45-ій позачерговій сесії селищної ради прийнято рішення про створення служби у справах дітей.

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь