Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

2 березня розпочинається масштабна всеукраїнська кампанія з детінізації зайнятості у будівельній галузі

Дата: 02.03.2020 16:28
Кількість переглядів: 1535

Будівництво – одна з найбільш ризикових сфер, де використовується незадекларована праця та відбувається травмування працівників. За даними Держстату, понад 16% (556,8тис.осіб) від усього неформально зайнятого населення у першому півріччі 2019 року працювали у сфері будівництва.


На виконання доручення Прем’єр-міністра України про вжиття заходів щодо детінізації ринку праці у будівельній галузі 2 березня стартує масштабна всеукраїнська кампанія, яка відбуватиметься у два етапи.

І. З 2 березня по 20 березня проходитимуть інформаційні заходи, під час яких інспектор праці роз’яснюватиме роботодавцям та працівникам переваги офіційного працевлаштування, ризики незадекларованої праці. Крім того, як показують результати 2019 року, будівництво є однією із найбільш травмонебезпечних сфер господарювання. Так, зокрема, у 2019 році майже 15% від загальної кількості травмувань на виробництві зі смертельним наслідком сталися саме у будівельній галузі. До того ж, будівництво, як і агропромисловий комплекс мають динаміку зростання травматизму, в порівнянні з іншими галузями, в яких кількість травмованих майже не змінилася до попередніх років або навіть зменшилася.

Окремо звертаємо увагу на те, що у ході першого етапу кампанії жодні заходи впливу не застосовуватимуться.

ІІ. З 30 березня по 30 квітня проходитимуть інспекційні відвідування суб’єктів господарювання.

До речі, подібна кампанія вже відбулася у сфері торгівлі товарами та послугами, готельно-ресторанного бізнесу, а у галузі сільського господарства, транспорту та кур’єрської діяльності – запланована впродовж 2020 року.

  Вікторія Скальська

інспектор з праці фінансового відділу

Фото без опису

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь