Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Презентація поетичної збірки Тамари Красноштан-Тименюк "Веселка польова"

Дата: 26.02.2020 14:10
Кількість переглядів: 1136

Переймали досвід, ділились знаннями, як готувати ґрунт, висаджувати та доглядати рослини, щоб потішити себе восени щедрим урожаєм, 25 лютого зібралися слухачі  в читальній залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради. Навчались новому та актуальному у вирощуванні овочів, фруктів, ягід, квітів в теперішніх кліматичних умовах, переглядали тематичні фільми, та зрештою просто ділились насінням садівники-городники любительського об’єднання «Щедра грядка».


Серед них і відома в Томашполі та за його межами садівниця, квітникарка, щира, працелюбна, світла жінка – Тамара Красноштан-Тименюк. Вона не тільки чує мову кожної квітки й рослини, озивається до них ніжно, ласкаво – мов до діточок, а й перелила свої думки, свою любов та почуття в поетичне слово. Презентація її книги «Веселка польова» стала приємним сюрпризом для поціновувачів краси та багатства, що дарує нам рідна земля. Авторка презентувала свою першу поетичну збірку, в якій через яскраві образи висловлює свою любов до рідного Поділля, повагу до свого минулого і теперішнього роду, захоплення красою та неповторністю свого краю. У книзі широко використовує у своїх творах елементи фольклору, легенди, казки, бувальщини. 
Родом Тамара Олексіївна з села Польове Іллінецького району (звідки пішла назва збірки), з сім’ї простих, бідних людей, які на віку зазнали чимало бід: війна, голодовки, різні негаразди, але пропри все змогли разом виростити семеро дітей. Батьки навчали найперше своїм особистим прикладом ставлення до життя і людей, і головним у їхніх діях були порядність, добросовісність і працьовитість. Ці риси характеру передалися поетесі від матері, яка завжди знаходила час, щоб відкрити неповторну красу дітям, розказати, навчити…
Крім поетичного зображення та осмислення природи, є в Тамари Олексіївни ще одна хвилююча й вічна тема – її родовід. Вона намагається заглибитись в нього якомога далі – аж до витоків, зрозуміти і пізнати своїх предків. Розповіді батька, матері, родини авторка збирала і берегла довгі роки. Вони стали поетичним початком збірки. З перших сторінок переконуємось: приклад християнської любові, життєвої мудрості, людяності, глибокого розуміння свого призначення на землі, правильні життєві орієнтири поетеса із вдячністю гідно пронесла крізь роки і прагне передати наступним поколінням.
Нехай поетичне джерельце Тамари Красноштан-Тименюк зародилось нещодавно, коли на скронях з’явилась сивина, а поштовхом стала втрата матері, сподіваємось, авторка не зупиниться і буде радувати земляків та односельчан новими поетичними успіхами. Словами її вірша «Муза» зі збірки «Веселка польова» бажаємо: «Довго, жінко, живи  і пиши, Мудре слово про долю-буття. Пам'ять навіки в рядках залиши, нехай думи твої тішать життя»

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь