Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З першого квітня в Україні запровадять електронний лікарняний

Дата: 03.02.2020 11:49
Кількість переглядів: 365

З першого квітня 2020 року в Україні планується запровадити електронний лікарняний, - повідомив заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль під час прес-брифінгу “Розвиток державних фондів соціального страхування: проблеми та перспективи”.
За його словами, електронний лікарняний принесе більше прозорості та відкритості у процес видачі лікарняних. “Цей крок передбачає автоматизацію процесів та дає можливість відслідкувати весь процес оформлення лікарняного: кожен лікар, який видає лікарняний, повинен буде підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі. Інформація через реєстр в Пенсійному фонді буде автоматично передана у Фонд соціального страхування – в установі одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію – оскільки є платником єдиного соціального внеску. Весь процес буде прозорим”, - підкреслив Олег Коваль.


Серед запобіжників та гарантій прозорості у системі електронних лікарняних Олег Коваль назвав такі пункти:
1. Кожен лікарняний повинен бути підписаний електронним цифровим підписом – тобто ми запровадимо персональну відповідальність лікаря, який видав цей документ.
2. Електронний обіг дасть можливість відслідкувати, чи лікарняний видав профільний лікар: у нас часті випадки, коли лікарі дають документи щодо хвороб, які не відповідають їхньому профілю, а це – потенційні корупційні ризики.
3. Електронний обіг дозволить відслідковувати потенційні “схеми”, коли “на лікарняний” іде половина співробітників підприємства, які за фактом продовжують працювати, але отримують ще й виплати з Фонду соцстрахування.
Олег Коваль повідомив, перший етап впровадження електронного лікарняного стане можливим завдяки старту проекту e-Health, головним розпорядником якого є Міністерство охорони здоров’я. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь