Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Томашпільська ОТГ отримала "соціальне таксі"

Дата: 09.01.2020 10:54
Кількість переглядів: 742

Спеціально обладнаний автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, передано Томашпільській об’єднаній територіальній громаді. Нагадаємо, що у 2018 році за підтримки попереднього Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана було започаткувано соціальну ініціативу – придбання за кошти державного бюджету при співфінансуванні з місцевих бюджетів спеціалізованих автомобілів для людей з інвалідністю, так зване соціальне таксі. Нинішній Уряд продовжив справу попередників, і такий необхідний для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю автотранспорт є тепер і в Томашпільській ОТГ.

Спеціальне авто призначене для транспортування двох людей у візках і трьох супроводжуючих. Виготовлені автівки в Україні на основі вантажно-пасажирського мікроавтобуса PEUGEOT Boxer. Авто укомплектоване пасажирським підйомником, що керується дистанційним пультом. Для зручності підйомник має перехідний місток. Основні технічні параметри відповідають Директивам Безпеки ЄС.

«Cоціальне таксі – це велика перемога для Томашпільської громади, адже люди з інвалідністю неодноразово зіштовхувалися з проблемою пересування: не кожен водій таксі приїжджає на виклики та погоджується допомогти. Отримавши спеціалізований автомобіль, ця проблема, нарешті, вирішиться – зателефонувавши на єдиний номер, кожна прикута до візка людина зможе скористатись послугами соціального таксі», – зазначив голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський.

Томашпільська ОТГ дякує Президенту України Володимиру Зеленському, Кабінету міністрів України, а також Народному депутату України Лариса Білозір за те, що на державному рівні дбають про людей з інвалідністю та створюють умови щодо забезпечення доступу цих осіб до інфраструктури за допомогою спеціалізованого транспорту.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь