Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З 1 жовтня на Вінниччині стартує осіння призовна кампанія

Дата: 25.09.2019 08:24
Кількість переглядів: 443

Призовна кампанія триватиме протягом 3 місяців - з 1 жовтня до 31 грудня 2019 року. Згідно з чинним законодавством, сповіщатимуть громадян призовного віку.
Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком українців (Ст. 65 Конституції України та ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»).
Хто підлягає призову до армії в 2019 році?
Призову на строкову військову службу (виклику на призовні комісії) підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років, та старших осіб, які не досягли 27 річного віку.


Який термін служби в українській армії?
Згідно зі Ст. 23 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу» термін служби в армії становить: 18 місяців – для призовників, які не мають вищої освіти, 12 місяців – для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра.
Що робити, якщо принесли повістку?
Згідно з українським законодавством, призовники, які отримали повістку,  зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у повістці. При цьому, в Законі зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову в армію, військовозобов’язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат.
Поважними причинами неявки можуть вважатися тільки форс-мажорні ситуації: стихійне лихо, хвороба призовника, смерть близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, дідуся, бабусі) або близького родича дружини. Будь-які інші причини не є достатньо вагомими і можуть бути прирівнені до ухилення від армії.
Яка відповідальність за ухилення від призову в армію?
В Україні передбачено два види відповідальності за порушення законодавства про військову службу — адміністративна і кримінальна. В якості адмінпокарання за неявку застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
штраф від 85 до 119 гривень за перше порушення,
штраф 170-255 гривень — за повторне порушення.
Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу настає за статтею 335 КК України і передбачає обмеження волі на строк до 3-х років.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь