Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відбулася 32 чергова сесія селищної ради

Дата: 21.06.2019 16:06
Кількість переглядів: 1190

Сьогодні в селищному будинку культури відбулося засідання 32 чергової сесії селищної ради 8 скликання, участь у якому взяли 19 із 26 обраних депутатів. Кворум дозволив розглянути 172 питання порядку денного. «Про виконання бюджету селищної об’єднаної територіальної громади за І квартал 2019 року» прозвітувала заступник начальника фінансового відділу селищної ради Наталя Щербата, про роботу відділу освіти Томашпільської ОТГ у 2018-2019 н.р. та завдання на наступний навчальний рік інформувала головний спеціаліст відділу освіти селищної ради Юлія Лозінська.

Найбільше до розгляду було земельних питань, але завдяки продуктивній роботі депутатів в комісіях, що відбулися традиційно напередодні сесії, а також роз’ясненням начальника відділу соціально-економічного розвитку, ЖКГ, транспорту та благоустрою, архітектури та земельних відносин Павла Кушніра вдалося прийняти рішення по кожному з цих питань порядку денного. Найобговорюванішим став виступ економіста Томашпільського КП Людмили Поперечної щодо необхідності затвердження нових тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів на території Томашпільської ОТГ. В той час, коли в Нетребівці та Горишківці всі домогосподарства уклали договір із комунальним підприємством на вивезення сміття і справно за нього сплачують, частка договорів, укладених томашпільчанами, становить лише 50%. Тариф на вивезення твердих побутових відходів не змінювався з 2007 року і становив близько 5 гривень з особи. За більш ніж 10 років зросли і ціни на дизельне пальне, необхідне для вивезення, і заробітна плата в людей зросла також, проте збільшення тарифу до 15 грн з особи викликало невдоволення багатьох депутатів. Проте доводи економіста переконали більшість і тариф таки збільшено (більш детально про розмір тарифів для фізичних осіб та юридичних у наступних публікаціях). Чимало дискусій викликало і питання встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на територіях Томашпільської ОТГ на 2020 рік. Більшість проголосувала за ставку в 0,5% податку за 1 кв.м. нежитлового приміщення (раніше ставка була 0,3%). Дана ставка поширюється на приміщення готелів, ресторанів, офісних та торгівельних будівель, складів, гаражів, будівель для публічних виступів, нежитлових споруд сільськогосподарського призначення. Також під час засідання йшлося про затвердження Томашпільському КП тарифів на послуги централізованого водопостачання на території смт. Томашпіль, а відповідальний за проведення Всеукраїнського перепису населення в районі Володимир Лівкутник попросив сприяння депутатів у впорядкуванні адресного господарства.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь