Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

До уваги осіб з інвалідністю

Дата: 06.06.2019 09:53
Кількість переглядів: 654

У Вінницькій областi вiдкрилась та функцiонує комунальна установа «Обласний центр комплексноi• реабiлiтацй' для осiб з iнвалiднiстю внаслiдок iнтелектуальних порушень», який розташований  за адресою: Вiнницька область, Тульчинський район, с.  Крищинцi,  вул. Шкiльна, 41.
Зазначений    Центр    створений    з    метою    здiйснення    комплексу реабiлiтацiйних заходiв, спрямованих на створення умов для всебiчного розвитку осiб з iнвалiднiстю внаслiдок iнтелектуальних порушень (вiком вiд 18 до 35 рокiв з легкою та помiрною розумовою вiдсталiстю), засвоення ними знань, умiнь, навичок, досягнення i збереження 'iхньо'i максимально'i незалежностi, фiзичних розумових, соцiальних, професiйних здiбностей для максимально'i реалiзацi'i особистого потенцiалу. Центр може забезпечувати тимчасове або постiйне проживання/перебування осiб з iнвалiднiстю.

Для соцiального захисту осiб з iнвалiднiстю, здiйснення корекцiйно­ розвивальноi та реабiлiтацiйно'i роботи в закладi створено навчально­ матерiальну базу, столярну, слюсарну та швейну майстернi. Є затишнi спальнi, їдальня, актова та спортивнi зали.
Також в Центрi функцiонують кiмната ЛФК, логопедичний кабiнет,
кабiнети психолога та соцiально-побутового орiентування, бiблiотека, тенiсна кiмната, кiмнати вiдпочинку, навчально-дослiднi дiлянки, стадiон, спортивний майданчик (додаток додаеться).
У Департаменті соцiальної та молодiжної полiтики облдержадмiнiстрацiї можна отримати путівку для поселеня в Центр. Для цього необхіний такий пакет документів:  
1.    Особиста заява особи, яка виявила бажання проживати/перебувати
в Центрi (для дієздатних осiб та осiб, цивiльна дієдатнiсть яких обмежена) (встановленого зразка).
2.Koпiї паспорта (для особи з iнвалiднiстю, законного представника
особи з iнвалiднiстю, дiєдатнiсть якого обмежена) (за наявностi оригiналу).
3.Koпiї довiдки про присвоения iдентифiкацiйного номера особi з iнвалiднiстю (за наявностi оригiналу).
    4.     Медична картка з висновком лiкарсько-консультативної кoмiciї за участю лiкаря-психiатра про можливiсть проживання/перебувания в iнтернатi (за формою, встановленою Мiнiстерством охорони здоров'я України.
5.    Довiдка до акта огляду медико-соцiальною експертною комiсiею за формою, затвердженою Мiнiстерством охорони здоров'я України.
6.    Довiдка для направления особи  з  iнвалiднiстю  до  будинку­ iнтернату за формою, затвердженою  Мiнiстерством  охорони  здоров'я  України (ф. 157-3 /о) .
7.    Koпiя iндивiдуальної програми реабiлiтацiї людини з iнвалiдностi за формою, затвердженою Мiнiстерством охорони здоров'я України (за наявностi оригiналу).
8.    Довiдка про розмiр призначеної пенсiї (щомiсячного довiчного грошового утримания) та/або державної соцiальної допомоги, виданої органами Пенсiйного фонду України та/або структурними пiдроздiлами з питань соцiального захисту населения районних, виконавчих  органiв  мiських  рад  (у  разi їх утворення). У разi вiдсутностi такої довiдки органи Пенсiйного фонду України та/або мiсцевi структурнi пiдроздiли з питань соцiального захисту населения запитують необхiдну iнформацiю за мiсцем попереднього отримання зазначених виплат.
9.    Koпiя рiшения суду про обмежения цивiльної дiєздатностi,  щодо якої вирiшується питания про влаштування до Центру (для осiб, цивiльна дiездатнiсть яких обмежена) (за наявностi оригiналу).
1О. Koпiя рiшення суду або органу опiки та пiклування про призначення опiкуна та пiклувальника особi щодо якої вирiшується питания про влаштувания до Центру (за наявностi опiкуна та пiклувальника) (за наявностi оригiналу).
11.    Koпiя паспорта опiкуна або пiклувальника особи, щодо якої вирішуеться питания про влаштування до Центру (за наявностi опiкуна або пiклувальника) (за наявностi оригiналу).
12.    Пенсiйне посвiдчения або посвщчения отримувача державно"i соцiальноi" допомоги (за наявностi).
'    13.    Koпiя договору про вiдкриття та обслуговувания поточного рахунка (за наявностi) (за наявностi оригiналу).
14.    Довiдка про взяття на облiк внутрiшньо перемiщеноi" особи (за
наявностi).
15.    Три фотокарткирозмiром 3х4 сантиметри.
18. Медичні обстеження: флюорографiчне обстеження (опис та плiвка) за наявності залишкових змiн туберкульозу та iнших iнфекцiйних захворювань легень - дозвiл з тубдиспансеру про можливiсть перебування в будинку-iнтернату. При неможливостi зробити флюорографiчне обстежения - аналiз харкотиння; аналiз    кровi    на СНІД (з печаткою лiкарнi), при позитивному результатi - довiдка зi СНІД-центру про можливiсть перебувания в будинку-інтернаті; аналiз кровi на РВ (при позитивному висновку - довiдку з шкірвендиспансеру про можливiсть перебування в будинку-iнтернатi); мазок на дифтерiю та кал на бацилоносiї; анал1з крові на гепатит.
Документи подаються через Департамент при наявностi всiх перерахованих вище документiв за адресою: м. Вiнниця, вул. Хмельницьке шосе,7, каб.139.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь