Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новий стандарт сільської медицини має стати нормою для місцевого самоврядування

Дата: 11.05.2019 10:55
Кількість переглядів: 424

Про це наголосив у своєму виступі на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій ЗУБКО
Для успішної реалізації реформи Мінрегіон спільно з МОЗ розробив методику формування спроможної мережі надання первинної медичної допомоги, яка налічує 4223 сільських амбулаторії. Затверджено перші 517 проектів нового будівництва у всіх регіонах (колективної та монопрактики, з житлом або без житла). Визначено технічні вимоги до приміщень амбулаторій, табель оснащення амбулаторій, необхідної інфраструктури.


Геннадій Зубко розповів, що 56  амбулаторій вже збудовані – у 9 областях. У ІІ – ІІІ кварталі буде збудовано ще 375. У нових амбулаторіях працюватиме 982 сімейних лікарі, які обслуговуватимуть 1,7 млн. жителів сіл. Амбулаторії та лікарів забезпечили автотранспортом – 581 автомобілів (517 для нових амбулаторій та 63 для існуючих). Почали впроваджувати телемедицину в амбулаторіях 5 пілотних областей.
«Нові стандарти і якість послуг в охороні здоров’я – саме цього сьогодні потребує місцеве самоврядування. І коли ми даємо кошти і можливості на місця, коли сьогодні НСЗУ сплачує лікарям заробітну плату, яка вже залежить від кількості підписаних декларацій, то ми повинні прагнути і належної якості послуги, наближеної до європейського рівня. Новий стандарт первинної сільської медицини, який ми пропонуємо, має стати нормою для місцевого самоврядування», – зазначив Геннадій Зубко.
Урядовець підкреслив, що реформа первинки у сільській місцевості об’єднала не тільки Уряд і парламент, а й міжнародних партнерів – Світовий банк, Уряд Канади, які надавали постійні консультації і допомогу щодо впровадження телемедицини.
Нагадаємо, в Україні щорічно діагностується понад 45 тисяч інфарктів міокарда, третина з яких завершуються смертю. Близько 1,7 млн. українців хворіють на бронхіальну астму, 2,5 млн. – обструктивне захворювання легень. Якщо взяти цукровий діабет, то до 3,5 млн. вже хворих щорічно додається ще 15 тис. І це той фронт, який сьогодні вимагає від Уряду і від країни рішучих дій. 

За матеріалами Мінрегіону: http://www.minregion.gov.ua/press/news/noviy-standart-silskoyi-meditsini-maye-stati-normoyu-dlya-mistsevogo-samovryaduvannya-zubko/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь