Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Протидія булінгу, безпека на дорозі та в школі – розпочався конкурс фото- і відеоробіт серед школярів «Безпечна країна»

Дата: 07.05.2019 14:05
Кількість переглядів: 448

В Україні стартував конкурс учнівських фото- та відеоробіт «Безпечна країна». Про це йшлося 6 травня під час відкриття 5-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху.
Конкурс проходитиме за двома темами: молодь за безпеку дорожнього руху; протидія булінгу (цькуванню) в закладах освіти.


«Ми маємо сумну статистику – 2018 року в дорожньо-транспортних пригодах загалом загинуло 176 дітей. З них 12 самі спровокували аварії. Щодо цькування, то понад 37% дітей ставали жертвами образ, знущань та принижень інших підлітків. Кожен з нас повинен розуміти, що виховання здійснюється передусім через власний приклад – приклад, який показують батьки, вчителі та інші громадяни. Тобто безпека дітей – це наша спільна справа. І ми сподіваємося, що через цей конкурс, через фото та відео, які надсилатиме молодь, зможемо краще достукатися до сердець інших дітей. Тому я маю велику надію на активність учнів та безліч робіт», – зазначив під час відкриття заходу перший заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.
Строк подання робіт – до 18 жовтня 2019 року. Долучитися можуть учні та вихованці закладів освіти – як індивідуально, так і колективно. Вікових обмежень щодо участі в конкурсі немає.
Докладніше ознайомитися з умовами змагань можна за посиланням.
Фінал конкурсу та визначення переможців відбудеться у листопаді 2019 року. Автори найкращий робіт отримають цінні призи.
З кращих фоторобіт створять виставку. Окрім цього, найбільш успішні фото та відео використають для соціальної реклами на телебаченні та в Інтернеті.
Конкурс проходить у межах однойменного соціального проекту «Безпечна країна». Він спрямований на те, щоб запобігти проявам усіх видів насильства та травматизму в закладах освіти, на дорозі, а також привернути увагу суспільства до цих проблем.
Засновниками проекту є Міністерство освіти і науки, Міністерство інформаційної політики та Міжнародний Благодійний Фонд «Допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод». Відповідний меморандум було підписано 12 квітня 2019 року.
Нагадуємо, що у квітні Міністерство освіти і науки запустило онлайн-курс із протидії булінгу  – останній його модуль вже доступний до перегляду.


Міністерство освіти і науки України 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь