Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Керівництво КЗ"Муніципальна варта" закликає не купувати первоцвітів!

Дата: 06.03.2019 13:11
Кількість переглядів: 483

КЕРІВНИЦТВО КЗ "МУНІЦИПАЛЬНА ВАРТА" ЗАКЛИКАЄ НЕ КУПУВАТИ ПЕРВОЦВІТІВ!
З настанням весни починається стихійна торгівля весняними квітами. Вже з 1 березня працівники КЗ «Муніципальна варта» разом з працівниками державної екологічної інспекції у Вінницькій області розпочали перевірки по вулицях та ринках міста для виявлення незаконного продажу ранніх червонокнижних рослин.

«З 1 по 22 березня на території Вінницької об’єднаної територіальної громади відбуватиметься операція «Первоцвіт». Створено робочу групу, яка патрулюватиме вулиці та ринки міста і виявлятиме порушників, які торгують ранніми червонокнижними квітами. Це щорічна операція, яка має допомогти захистити первоцвіти від знищення», - розповів керівник «Муніципальної варти» Сергій Воробйов.

Керівництво «Муніципальної варти» разом з екологами звертаються до усіх жителів області, аби вони не рвали квіти, які занесені до Червоної книги. Також вони просять не купувати ці рослини, адже цим мешканці стимулюють їх знищення.

Нагадаємо, що згідно до статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначено: «За незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією.

Крім того, за один екземпляр незаконної зірваної червонокнижної квітки передбачена відповідна компенсація за її знищення. Наприклад, черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн, шафрани (крокуси) та підсніжники – від 49 до 62 грн (залежно від виду), сон-трава – від 37 до 62 грн (залежно від виду).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь