Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Томашпільска ОТГ вшaнувaлa пам’ять полеглих учaсникiв Революцiї Гiдностi 

Дата: 22.11.2018 09:21
Кількість переглядів: 1153

21 листопaдa, у день Гідності та Свободи, громадськість Томашполя, учасники ООС, ветерани АТО, представники влади поклали квiти до пaм’ятного знaку «Борцям за незалежність та свободу України». Під час урочистих заходів, що також пройшли в цей день у селищному будинку культури, до жителів громади, воїнів-захисників та волонтерів звернулася секретар селищної ради Валентина Залюбівська. «Свій виступ хочу розпочати словами великого сина України, просвітителя, філософа 18 століття, поета і письменника Григорія Сковороди, який так сказав про значення волі в житті людини: Що є свобода? Добро в ній якеє? Кажуть, неначе воно золотеє? Ні ж бо, не злотне: зрівнявши все злото,. Проти свободи воно лиш болото. 
  Тому в  усі віки і часи воля була і залишається найбільшим  багатством людини, найвищою суспільною цінністю. 

Тільки за умови отримання свободи людина почувається щасливою. Тому й не є дивним для нас віковічне прагнення до волі українського народу, в якого її забирали як не силою, то підкупом, підступом чи зрадою монголи і турки з татарами, польська шляхта і німецькі завойовники.
  Буремним у прагненні до волі стало для українського народу ХХ століття. Українська революція 1918 – 1921 років обернулася для українського народу жахливим терором з боку більшовицької влади: голодоморами у 20-ті,  30-ті, 40-ві  роки, репресіями та кривавими розстрілами цвіту української нації: діячів культури, мистецтва, науки, хліборобської праці - у 37 – 40-их роках. А чи скаже хто навіть сьогодні, через майже 75 років, якою кров’ю скількох мільйонів українців скроплена  Перемога над нацизмом у ІІ – у світову війну?
  Здавалося, розпад Союзу врешті дасть волю Україні, народ якої заявив про свою незалежність, про  бажання іти своїм шляхом. Та ні. Минали роки, а ми, довірившись обраним нами ж керівникам, все шукали ті шляхи, метаючись то до Москви, то до Європи, то в різні боки – багатовекторність!!!
  Кінець кінцем ніби визначилися: все, європейський вибір! Та не так все сталося, як гадалося. Тому й постав МАЙДАН. Люди не захотіли більше перекладати вибір на інших. Євро майдан об’єднав увесь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності нашої держави, її розвиток в європейському товаристві, захист демократичних цінностей, боротьба за людську та національну гідність. Недарма єдиним символом Майдану став прапор України, а єдиним духовним помічником і натхненником – національний Гімн. Чим це обернулося, ми бачили і  сьогодні мусимо пам’ятати про те, що революція не закінчилася. Бо незабаром знову маємо робити вибір.
Тож думаймо, перш ніж опустити бюлетень у виборчу корзину. Щоб потім не чухали потилиці, нарікаючи: не так, не те, не туди… А за наш вибір платять діти і внуки – життям, здоровям, майбутнім, як це зробила небесна сотня, герої АТО і операції об’єднаних сил .  Не забуваймо!
 Тож з ДНЕМ СВОБОДИ І ГІДНОСТІ вас і слава Україні!», - заначила Валентина Залюбівська.
Також по завершенню урочистостей з ініціативи та  за сприяння голови відокремленого підрозділу «Українське об`єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» в Томашпільському районі Сергія Жмуда у будинку культури пройшла демонстрація художнього фільму «Позивний Бандерас».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь