Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

У Міжнародний день миру діти Томашпільської громади під час флешмобу створили символічного голуба миру

Дата: 21.09.2018 14:35
Кількість переглядів: 1638

Сьогодні на центральній площі Томашполя відбулося свято «Хай живе мир у всьому світі», учасниками якого стали гуртківці будинку дитячої творчості, учні Томашпільської школи-гімназії та Раківської школи, а також маленькі вихованці дитячого садочка «Сонечко».

 
Вітаючи учасників святкового дійства, секретар селищної ради Валентина Залюбівська наголосила: « Мир… У цьому слові – наші мрії про завтрашній день, сподівання на краще майбутнє, віра в те, що над головою буде мирне небо, ясно світитиме сонечко, що поруч завжди будуть найдорожчі люди – мама, тато, вірні друзі, віра в те, що в світі не буде насильства, припиняться всі військові дії.
  День миру актуальний сьогодні, як ніколи. Адже світ страждає від міжнародних конфліктів, війн, терористичних актів, екологічних лих. Тому людство і кожен з нас має подумати про те, як вирішити проблеми, знайти шляхи вирішення.
 У якості емблеми Міжнародного дня миру, який відзначається 21 вересня, використовують зображення білого голуба з оливковою гілочкою. Творцем її є художник Пабло Пікассо. Зображення виконано за мотивами біблійної легенди про те, що Господь в знак примирення після Великого Потопу послав у Ноїв ковчег білу голубку з гілочкою оливи.
  У 2015 році на Генеральній Асамблеї ООН усіма країнами-учасницями були одноголосно затверджені 17 основних цілей, яких необхідно досягти для забезпечення миру на наступні 15 років. Головними завданнями є викорінення голоду і бідності, вирішення проблеми нестачі ресурсів ( води, вугілля, нафти тощо), боротьба з хворобами і забруднення навколишнього середовища та інші
  Свято Міжнародний день миру – заклик до примирення і порозуміння, спільної роботи по зміцненню стабільності, дотримання прав і свобод людини. А ще цей день дає кожному з нас можливість довести свою прихильність до миру, ставши в ряди тих, хто бореться за досягнення поставлених цілей.
  Тож бажаю усім нам мирного неба, оскільки воно відкриває перед людством перспективи, не зводячи їх до боротьби за виживання! Бажаю нових відкриттів, які зупинять війни, біди і хвороби, всілякі катаклізми! Бажаю кожному у своїй сфері діяльності  творити добро, адже це наша країна, наша рідна планета Земля – і нам з вами тут жити!»
У небесну блакить злітали пісні у виконанні Аліни Слободянюк, Ірини Кривов’яз та Еліни Мордан, зачаровували і таночки раківських школяриків та томашпільських дошкільнят. А як зворушливо малюки читали вірші! У кожному слові дитяча мрія про мир на всій земній кулі, про щасливий сміх та гарне майбутнє… «Бо що ж дорожче в світі є за мир? Та й за життя – ціннішого немає!» - ці слова з вуст юної Оленки Сауляк, що гарно вжилася в роль білосніжної голубки - символу миру, звучали дуже символічно у такий неспокійний для України час. Бо ж, на превеликий жаль, нинішній Міжнародний день миру затьмарює наша спільна біда – і досі тривають бої на сході держави, гинуть наші співвітчизники… Та ми вдячні всім, хто захищає і бореться за наше майбутнє – це справжні герої, які здійснюють подвиг в ім’я  кожного з нас. Саме їм, учасникам бойових дій на сході держави, заступник військового комісара з територіальної оборони, майор Микола Біжан вручив відзнаки Президента України. Наших земляків Олексія Вдовиченка, Петра Гуменюка, Валерія Палагнюка, Юрія Шкурака, Андрія Юзвака, Юрія Вознюка, Катерину Мощенко, Миколу Падамарчука, Вадима Семенюка, Олександра Чорнописького, Олега Погрібняка, Сергія Урсу, Миколу Яцька та Олександра Жарія привітав із відзнаками і заступник селищного голови з гуманітарних питань та соцполітики Іван Німерчук.
Готуючись до відзначення Міжнародного дня миру, у Будинку дитячої творчості провели акцію «Голуб миру», у рамках якої діти виготовляли символічних паперових голубів, яких і подарували нашим землякам-АТОвцям. Хвилиною мовчання пом’янули і тих, хто віддав життя за Україну, за її мирне майбутнє.
А завершилися урочистоті флешмобом, під час якого дітвора утворила символічного голуба миру.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь