Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Чорнобильська аварія – трагедія ХХ століття

Дата: 14.12.2015 11:57
Кількість переглядів: 914

  На засіданні круглого столу, що відбувся 14 грудня в актовій залі районної ради, головними героями були учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській електростанції у квітні 1986 року. День 14 грудня обраний не випадково, адже 30 листопада того року завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим внаслідок вибуху 4 енергоблоком ЧАЕС, а 14 грудня газета «Правда» надрукувала повідомлення, що державна комісія прийняла комплекс захисних споруд до експлуатації. Це була перша перемога людини над розбурханим атомом. Офіційно День ліквідатора відзначається з 1994 року.

  Саме в цей день вшановуються ті, хто брав безпосередню участь у ліквідації наслідків аварії. Серед них і живі нині 13 жителів Томашполя. На засідання круглого столу змогли прийти не всі ліквідатори. Тож приємно відзначити, що слова вдячності за мужність, героїзм, проявлені в боротьбі з невидимим ворогом людства – радіоактивним атомом, прозвучали на адресу Володимира Гудими – голови районної Спілки чорнобильців, Олександра Панчака, Геннадія Бондара, Федора Скорука та вдови ліквідатора аварії Валентини Дорошкевич. До меморіальної дошки на честь героїв-чорнобильців від вдячних земляків покладено квіти, а пам'ять тих, хто відійшов за межу вічності, учасники круглого столу вшанували хвилиною мовчання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь