Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

22 жовтня 2015 року делегації від Томашпільської селищної ради було вручено нагороду

Дата: 23.10.2015 11:38
Кількість переглядів: 943

Вже вчетверте в Україні проводиться конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування». Завданням Конкурсу є поширення кращих практик органів місцевого самоврядування (ОМС), спрямованих на розвиток своїх територіальних громад та публічне визнання таких досягнень.

У 2015 році Мінрегіон разом із Радою Європи та іншими партнерами серед усіх ОМС України шукали кращі впроваджені ініціативи у 2013-2014 роках за трьома номінаціями: «Співробітництво громад: практичні результати та вигоди», «Енергозбереження та енергоефективність» та «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць».

У цьому році для участі у Конкурсі Томашпільська селищна рада подала заявку за напрямком «Енергозбереження та енергоефективність» із описом енергоефективних заходів, які були втілені у селищному дитячому садочку «Сонечко»: заміна вікон і вхідних дверей на сучасні енергозберігаючі, заміна старої покрівлі та утеплення піддашок, встановлення 12 сонячних батарей та 1 інвертора, заміна системи опалення, включаючи встановлення сучасних біметалевих радіаторів із терморегуляторами.

За підсумками незалежних оцінювань спеціалістами Мінрегіону, Томашпіль 17 жовтня відвідав експерт Ради Європи з метою переконатись у ефективності усіх запроваджених у садочку ініціатив. Аби розповісти про успішний досвід у напрямку енергоефективності в Томашпільському садочку, Міністерством регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ на підсумкову конференцію Конкурсу, яка відбулась 22 жовтня у Клубі Кабінету Міністрів, з Томашполя були запрошені селищний голова Валерій Немировський, секретар виконкому селищної ради Інна Шклярук та завідуюча дитячого садочка Олена Годна, де присутні серед інших заслухали голову Томашпільської селищної ради з презентацією «Енергоефективні заходи в ДНЗ «Сонечко». Як результат напруженої праці останніх років голови селищної ради, завідуючої дитячого садочка та голови ГО «Надія Томашпілля», Томашпіль зайняв перше місце серед усіх сільських та селищних рад-претендентів з усієї України у номінації «Енергозбереження та енергоефективність». Томашпільську селищну раду було нагороджено дипломом та кристалом «За зайняте І місце». Переможці конкурсу, включаючи голову Томашпільської селищної ради, у наступному році відвідають країну-члена Ради Європи з навчальною поїздкою.

Таке визнання є значним для невеликого селища України, а висока нагорода свідчить, що не марною була співпраця керівників селища та садочка з об’єднаною громадою та Європейським союзом і Програмою розвитку ООН.

Для довідки. Сукупними результатами усіх впроваджених ініціатив у Томашпільському дитячому садочку стали: щорічне збереження 5 тис. куб. м газу, генерується майже 7 тис. кВт електроенергії при цьому підвищилась температура повітря в групових кімнатах в осінньо-зимовий період на 3-40С, отриманий значний досвід у галузі впровадження новітніх технологій та залучення міжнародної допомоги.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь